bagheera - ma vie, suite - az életem...Kedvenc állatképek
BAGHEERA
Családi képek 2009-2010
Franciaország - Mont Blanc 2005
In memoriam
Novellák
Videók - L'amour
Videók II.
Benkő Péter videók
Szerelmes képek idézetekkel
Búcsúzás képei idézettel
Black panther képek
Szerelmes versek
Ezoterikus mesék, szép történetek
Ezoterikus mesék, szép történetek II. rész
Hihetetlen, de igaz
Hihetetlen, de igaz II. rész
Hihetetlen, de igaz III. rész
Fórum
Galéria
HIHETETLEN, DE IGAZ

 Felfüggesztettek egy tűzoltót, mert leharapta egy madár fejét


2005. február 8. 14:59 [MTI/AP]

Madárfej leharapásáért felfüggesztettek állásából egy tűzoltót az Egyesült Államokban. A 34 éves férfi egy hajnalba nyúló házibulin ittasan felkapta az egyik vendég vállán ülő papagájt, és leharapta az eleven madár fejét. A 200 dollárt (bő 19 ezer forintot érő) quaker papagáj gazdája feljelentést tett a rendőrségen. A tűzoltó nem tudta tettét megmagyarázni, de bocsánatot kért, és megígérte, hogy pótolja a példányt. Egyelőre csak állásából függesztették fel, de nem kizárt, hogy bíróság előtt kell felelnie állattal szembeni kegyetlenkedés miatt.


Fellélegzett a halott

A baleset áldozatának sérüléseit vizsgáló orvos majdnem elájult az ijedtségtől, amikor a halottnak nyilvánított fiatalember egyszer csak fellélegzett.
2005.02.08 21:35 Spicy Press Hírügynökség

Az Egyesült Államokban történt baleset helyszínén állapították meg a mentősök a 29 éves férfi halálát, de a hullaházban dolgozó orvos a vizsgálat közben megdöbbenve tapasztalta, hogy a fiatalember még lélegzik.

A mentőszolgálat tagjait felfüggesztették állásukból, és nyomozás indult ellenük. A hirtelen felfedezés után a fiatalembert kritikus állapotban szállították a hullaházból a durhami Duke egyetem orvosi központjába.

 

Kutyára esett

Kutyára esett a szerencsés gyermek

Kisebb sérülésekkel megúszta a zuhanást egy négyéves gyermek Romániában, miután az erkélyük alatt sétáló kóborkutyára esett a beton helyett. A kislány a kutyusnak szeretett volna ennivalót dobni, amikor elvesztette egyensúlyát és kizuhant a harmadik emeletről. A nagymama elmondása szerint csodának tartják a kislány életben maradását és meglepetésként befogadták a házba az életmentő ebet, akit elneveztek azóta Nusának.

Forrás: Ziarul Daily

 

Nagyot köpött

Rendőrségi jelentés szerint egy 25 éves férfi meghalt, mikor a ház 3. emeleti balkonjából kiesett.

A balesetet az okozta, hogy a fickó nagyobbat akart a balkonról köpni, mint a barátja. Ezt úgy szerette volna elérni, hogy összegyűjti a nyálát, nekifut, megkapaszkodik a korlátban, és lendületből egy nagyot köp. Azonban kicsit elszámította magát, a korláton átfordult, majd 8 méter magasból a betonra esett, ahol sorsa bevégzett.

Sikeres hímvesszőretúr a vécélefolyóból
2005.02.21. 21:25

 

 

Vécéje lefolyójából halászták ki egy férfi hímvesszejét Alaszkában, az orvosoknak mégis sikerült visszavarrniuk a hímtagot.

Az előzmény: a 42 éves férfi szakítani akart barátnőjével, amin jól összeszólalkoztak, ám hamarosan békülékenyebbre fogta a hölgy a dolgot, és szeretkezést javasolt, méghozzá speciális formában. A férfi kezeit egy ablaksínhez kötözte, aztán jött a "műsorváltozás": a nő egy konyhakéssel lemetszette a hímtagot, kivitte a fürdőszobába és lehúzta a vécén. Ezek után már eloldozta a férfit, mi több, a közeli kórházba száguldott vele, majd visszatért a lakásba, és éppen a vértócsát takarítgatta fel, amikor megérkezett a rendőrség, hogy őrizetbe vegye.


Egy forintért kínálja a neten életét

 

Blikk, 2005-03-08

 

Budapest - Egyforintos kikiáltási áron a fél életét feltette az internetre költözőmadár néven egy budapesti férfi. Az ügyvezetőként dolgozó fiatalember elköltözik eddigi otthonából és úgy döntött, mindentől megválik, ami eddig fontos volt számára. Ötszáz tárgyat aukcióra bocsátott, mindegyiket egyforintos kikiáltási áron, van köztük négyéves sport Opel Astra, vadonatúj szobabicikli és az aranycsapat által dedikált focilabda is. A férfi nevét és arcát nem vállalta, de pár szót nyilatkozott a Blikknek.

- Sok mindent felhalmoztam az elmúlt években. Komoly pénz-, telefonkártya-gyűjteményem lett, és a szívemhez nőtt az aranycsapat által dedikált labda is. A lakásomban évekig tároltam irodabútorokat, soha nem használtam őket - egy vállalkozást akartam indítani, de nem jött össze - most az íróasztalokat, a székeket mind eladom - mondja a férfi. - Mindezt miért? Mert költözöm, az új helyre nem akarom magammal vinni a régi dolgaimat. Új lakás, új élet. Ezért válok meg az autómtól is. Minél gyorsabban szeretnék túl lenni rajta, ezért választottam az internetet. A vatera.hu-n egyforintos kikiáltási áron felraktam ötszáz tárgyat. Eddig sokan licitáltak.


Lelőtte gazdáját egy macska
2005. március 10. csütörtök 19:44


A férfi épp főzött a konyhában, amikor cicája teljesen véletlenül meghúzta, pontosabban megnyomta a ravaszt gazdája kilenc mm-es kézifegyverén.

A 29 éves Joseph Stantont délután hatkor érte a lövés. Michelle Sand, az Iron River kórház szóvivője elmondta: Stantont ellátták, majd átszállíttatták a Marquette Kórházba, ahol azonban nem hallottak a betegről. Lehet, hogy útközben egy nagyon erős sziámi cica megtámadta a mentőautót?


Igazat kapott

Kimosott lottószelvény, hatévi pereskedés

2005. március 19. 07:56
Utolsó módosítás: 2005. március 19. 08:00

Nyertes lottószelvényét előbb kimosta (géppel!), majd a cafatokat - mert darabokban jött ki a papír a centrifugálás után - szépen megszárítgatta, utána pedig hat éven át pereskedett a nyereményéért egy spanyol férfi, míg végre nyert pert és pénzt.

A lottót forgalmazó cég azzal gyanúsította a férfit, hogy hamisította a nyertes szelvényt - többől állította össze - és szándékosan mosta ki, hogy ne lehessen észrevenni mesterkedését. Az ügy húzódott-halasztódott, mígnem nemrégiben egy mikroszkopikus vizsgálat egyértelműen bebizonyította, hogy a cafatkák tökéletesen illeszkednek egymáshoz, a szelvény nyertes. A férfi 36 ezer eurót - 9 millió forintnyi összeget nyert.

 
 
   
   
A bőség zavara - megölte a feleségét, mert túl sokat főzött

2005. március 19. 11:10

Böjtre számíthat a 80 éves gyilkos

Megölte 73 éves feleségét egy 80 éves férfi Japánban, mert az asszony túl sok étellel kényeztette.

A Hokkaido szigetén élő Aoki Maszafu a rendőrségen elmondta: egy banális vita közben dühödött fel annyira, hogy megfojtotta az asszonyt. Azon vesztek össze, hogy a feleség "túl sok fogást készített estebédre".

Az idős férfi tettének meglesz a böjtje, a kérdés csak az, hogy mennyi ideig tart majd.

 

Kórházba vitték a magát órának képzelő részeget

 

2005. március 20., vasárnap, 14:48

 

Járókelők hívták ki a rendőröket egy székesfehérvári férfihoz, aki zaklatta őket. A férfi egyszer csak ketyegni kezdett, így kórházba vitték.


Vasárnap reggel egy ittas személlyel szemben intézkedtek a székesfehérvári rendőrök. A férfi ugyanis láthatóan zavart állapotban zaklatta a járókelőket a Prohászka Ottokár utcában, majd mikor a rendőrök a helyszínre értek, magát órának nézve "ketyegni kezdett". A 23 éves pátkai férfit a rendőrök a mentőkkel kórházba szállítatták - áll az ORFK honlapján.

[origo]


A ravatalozóban derült ki, hogy megölték

2005. március 30., szerda 20:35

 

 

Temetése előtt néhány órával derítették ki a rendőrök egy ravatalozóban fekvő férfiról, hogy bűncselekmény áldozata lett. Kedden egy névtelen telefonáló hívta fel a hatóságok figyelmét a nagytilaji haláleset körülményeire.

 

A boncolás megerősítette a gyanút: az áldozat koponyáján és testén olyan sérüléseket találtak, amelyekbe belehalhatott. A helyszíni szemle során a házaspár lakásán friss vérnyomokat találtak. Az 53 éves férfi feleségét őrizetbe vették a vas megyei rendőrök.

 

Kutyagumit lopott
2005. március 31. csütörtök 10:58

Egy kutyáját sétáltató hölgy kezéből ragadta el az ürüléket tartalmazó zacskót egy fegyveres férfi.

A harmincas éveiben járó nő hétfőn késő este sétáltatta Misty nevű kutyáját, mikor a rabló hátulról rárontott, és elragadta kezéből a kutya ürülékét tartalmazó zacskót. Mikor a rabló észrevette, hogy mit rejt a zsákmány, undorodva elhajította. Pisztolyt rántott, és a nőre szegezte, hogy pénzt követeljen. Mikor a nő nemet mondott, a 22-es kaliberű félautomata fegyverrel Mistyt vette célba, és kétszer meghúzta a ravaszt, de a fegyver nem sült el. Ezután a rabló föladta, és egy kis ezüstszínű sportkocsiba ugorva elmenekült a helyszínről. San Diego rendőrsége nagy erőkkel keresi a fekáliarablót - jelentette az AP.

Stop!

 

Pofont adott a holttest
2005. május 17. 09.19

A Brassó megyei kórház hullaházában az ügyeletes orvos szokásos körútját végezte, megvizsgálta a halottakat. Éppen egy fiatalember testét tartalmazó tepsi fölé hajolt, amikor legnagyobb rémületére a holttest megmozdult és jókora pofont lekavart neki.

A 16 éves Bogdan Georgescu Brassóban néhány órával korábban összeesett, s mivel a helyszínre érkező mentősök semmiféle életjelet nem tudtak megállapítani, a hullaházba szállították a fiatalembert. A fiú azonban egy idő után felébredt és döbbenten vette észre, hogy halottak között fekszik. Semmit nem értett, csak arra emlékezett, hogy nemrég fiútestvérével kávézott. Reszketve nézett körül, amikor meglátta a feléje közeledő fehérköpenyes férfit. Azt hitte, most akarják megölni, s ahogy az illető közelebb ért, gyorsan ütött.

A fiút a neurológiai osztályra vitték, ahol arra keresik a választ, hogy mitől lett rosszul. Az ügyeletes orvost elsősegélyben részesítették, és a sokkhatás miatt néhány napos szabadságot engedélyeztek neki.

Stop!

 

Lábát törte az unokáját helyettesítő nagymama a szexrandin
2005. június 01. 17.30

Útlevélre volt szüksége annak a 20 éves romániai lánynak, akit egy rendőr azzal zsarolt meg, ha nem bújik vele ágyba, nem kapja meg az okmányt.

A hölgy színleg beadta a derekát, s a randi helyszínét és időpontját megbeszélték. A fiatal lány azonban maga helyett a nagyanyját küldte, akinek igencsak megtetszett a lehetőség. A baj csak az volt, hogy a tűsarkú cipőben nem tudott közlekedni, és a rendőr társaságában orra esett. Az idős hölgynek eltörött a lába, a kiéhezett zsarunak pedig elment a kedve a dorbézolástól. (ökörszem)

Stop!

 

Faláb és döglött homár várja gazdáját Párizsban

2005. május 29., vasárnap, 12:08

 

 

 

Egy aranytömb, egy műfogsor, egy döglött homár, egy temetkezési urna - többek között ezek a tárgyak várják gazdájukat a világ egyik legrégebbi talált tárgyakra specializálódott irodájában - írja a BBC News. Az iroda évente 43 ezer kisebb-nagyobb kincset juttat vissza tulajdonosához. A gazdátlan tárgyakat egy év után elárverezik.

Kétszáz éves a világ egyik legrégebbi talált tárgyakra specializálódott irodája. A francia főváros, Párizs központjában található Service des Objets Trouves-ban közel 900 tárgy vár gazdájára.

A szokásos mobiltelefonok, esernyők, szemüvegek, kalapok és pénztárcák mellett néhány igazi különlegesség is került a gyűjteménybe: egy esküvői ruha, egy koponya, egy faláb és egy egy kilogrammos aranytömb sorakozik többek között a polcokon - írja a BBC News.

Vannak azonban olyan különlegességek, amelyek tulajdonosát kár is keresni, ezért ezeket a tárgyakat kis múzeumben állítja ki az iroda. Egy döglött homár, egy sor műfog és egy beazonosíthatatlan tulajdonú temetkezési urna is látható a vitrinekben.

Az iroda évente 43 ezer tárgyat jutatt vissza eredeti tulajdonosához a világ minden tájára. Előfordult olyan eset, hogy egy maréknyi gyémántot küldtek vissza amerikai gazdájához.

Azok az elhagyott kincsek, amelyekért senki nem jelentkezik új gazdára találhatnak. Az egyik lehetőség, hogy megtalálójukhoz kerülnek. A bolt munkatársa Abdourazak Bourhane szerint az aranyrudat például egy taxisofőr adta be.

A másik lehetőség az árverés. Az 50 eurónál (13 ezer forintnál) kisebb értékű tárgyakat 3 hónapig, az ennél értékesebbeket egy évig és egy napig őrzik. Ezt követően a gazdátlan talált tárgyak árverésre kerülnek.

[origo]

 

Véletlenül lefejezte barátját
A balasetet egy telefonpózna okozta
RTL Klub Híradó
2005-05-26 17:47:24

Öt éves börtönbüntetésre ítélték szerdán azt a Georgia állambeli fiatalembert, aki tavaly augusztusban ittasan vezette autóját, és nem vette észre, hogy egy telefonpózna lefejezte az ablakon kihajoló barátját.

A két fiú egy görbe este után ment hazafelé, amikor az anyósülésen lévő 23 éves fiatalember rosszul lett és kihajolt az ablakon - ekkor történt a baleset. Az ittasan vezető fiú elmondta, nem vette észre, hogy mi történt barátjával.

Ő még vagy 10 mérföldet vezetett, szülei háza előtt leparkolta autóját, bement a házba és lefeküdt aludni - barátja fej nélküli holttestét pedig a kocsiban hagyta.

A szerencsétlenül járt fiút a szomszédok vették észre másnap reggel. A rendőrök megállapították, hogy az ittasan vezető fiatalember véralkoholszintje a megengedett érték több, mint háromszorosa volt.

A 21 éves fiú bevallotta bűnösségét.

Forrás: AP, Független Hírügynökség

 

Harapós íróasztal

Egy munkatársam egyszer nagyon megkívánta a főnök titkárnőjét. A titkárnő is hasonlóan érzett, így bementek az irodába egy kis mulatozásra. A titkárnő a főnök íróasztalán kötött ki. A klasszikus büroszexet akarták gyakorolni, csak sajnos nem vették észre, hogy a fiók kicsit ki van húzva. A kolléga az első lökés után óriásit üvöltött. Hirtelen hátraugrott, majd elájult. Idézet a későbbi rendőri jelentésből: "XY heregolyói belógtak a fiókba, és amikor lökött egyet, betolta a fiókot. A hirtelen fájdalomtól megpróbált szabadulni és reflexszerűen hátraugrott. A fiókba beszorult herezacskó a hátraugrás miatt leszakadt."


Szégyenlős tréning a zúzda futószalagján

Csak hosszas nyomozás tudott fényt deríteni az egyik papírfeldolgozó üzemben történt különös balesetre. A zúzda futószalagját felügyelő munkást egy nap a reggeli váltás nem találta helyén, csupán munkásbakancsát és zubbonyát lelték meg az ügyeleti szék mellett. Kollégáinak kikérdezése után lassan összeállt a nyomozók előtt a kép.
A férfi elhízott lévén testmozgási lehetőséget keresett. Mivel emellett igencsak szégyenlős is volt, olyan edzőtermet szeretett volna, ahol nem látja senki verejtékes küzdelmét a kilókkal. A zúzdaterem futószalagja kínálta magát: helyben volt, ráadásul a munka üres perceit is hasznosan ki tudta tölteni.
Életének utolsó napján is edzeni készülhetett, ám valószínűleg megcsúszott, és a futószalag a zúzda tátongó szájába szállította a lassan tápászkodó embert. Maradványait a rendőrség nem találta meg, ezért tartja magát az a verzió is, hogy egyszerűen elszökött valahová új életet kezdeni. A kérdés csak az, hogy
miért mezítláb?

Pucér nő sítalpon
Egyik barátnőm síelni ment a télen a francia Alpokba. Nagyon jól érezte magát, jó volt az idő, friss a hó. A lány tapasztalt síző lévén egyik délután magányosan elindult az ismeretlen lejtőkön. A hó itt, ha lehet, még csodálatosabban ragyogott, mert nem taposták még le a síelők, mint a népszerűbb pályákon.
Egy különösen kellemes lesiklás után a lányra rájött a pisilhetnék. Érezte, hogy már késő visszaindulni a bódékhoz. Nem volt más választása, mint ott helyben elintézni a dolgot. Ez megoldhatónak tűnt, hiszen nem látott senkit a közelben. Óvatosan lefejtette magáról az egyrészes síruhát, letolta térdig, és leguggolt.
Igen ám, de közben elkezdett csúszni. Akaratlanul keresztbe tette a síléceit, és attól kezdve félmeztelenül és megállíthatatlanul buckázott lefelé. A lejtő aljára már eszméletét vesztve érkezett. Komoly baja nem lett, de a sokk és az apróbb zúzódások miatt kórházba vitték.
Ott elmesélte szomorú történetét a mellette fekvő felpolcolt lábú pasasnak, aki nagyon jót mulatott. Kiderült, hogy ő meg azért törte el a lábát, mert ahogy békésen siklott lefelé, hirtelen egy pucér lány gurult el mellette a lejtőn, és ez annyira elvonta a figyelmét saját útjáról, hogy nekiment egy fának.

A végzet takarítónője
Egy külvárosi, lepusztult kórházban (nem Magyarországon) furcsa halálesetekre figyeltek fel az orvosok. Az intenzív osztály egyik ágyán átok ült, ugyanis akit belefektettek, másnap délelőtt már nem találta életben a doktori vizit.
Először kicserélték az ágyat, nem segített. Azután különböző mérőeszközökkel megvizsgálták, van-e esetleg olyan sugárzás, vagy egyéb külső befolyás, ami mérgező lehet a beteg számára, de nem találtak semmit. Már éppen be akarták zárni a kórtermet, amikor az egyik furfangos ápolónak ötlete támadt.
Kölcsönkért ismerősétől egy kamerát, elrejtette a szóban forgó ágyra irányítva, és hazament. Másnap a kórházigazgatónak megmutatta a felvételt, amelyen éjszaka nem történt semmi. A kamera a kora reggeli órákban viszont rögzítette, amint a kórház takarítónője becsoszogott a terembe, elővette ásatag porszívóját, odament az ajtóhoz legközelebb levő konnektorhoz - ami a végzetes ágy mellett volt -, kihúzta a lélegeztető gép dugóját, bedugta a porszívót, és komótosan dolgozni kezdett. Ezek után a takarítónő, mint aki jól végezte dolgát, visszadugta az életben tartó szerkezet csatlakozóját, és továbbállt egy teremmel.


A furfangos lakó esete
Állítólag megtörtént az eset Amerikában: egy lakó este kinézett az ablakon, és azt látta, hogy sötét alakok pakolják ki a garázsát. Kétségbeesetten hívta a zsarukat.
Erre fel a válasz: Bocs, most nincs szabad járőrkocsink, amit azonnal oda tudnánk küldeni. Majd ha lesz, akkor odamegy valaki, és megnézi, mi van.
Az ember fogta a fejét, de nem volt mit tennie. Letette a kagylót. Aztán gondolt mégis egy merészet, és tárcsázott újra:
- Halló, rendőrség? Én vagyok az előbbi bejelentő, akinek azt mondták, hogy majd később kiküldenek egy kocsit. Csak azt akartam mondani, ne fáradjanak, már lelőttem a betolakodót!
Fél percen belül tele volt a környék zsarukkal. Úgy villogott az utca, mint egy hatalmas karácsonyfa... Persze mellesleg elfogták a tolvajokat is. A jegyzőkönyv felvétele közben az egyik nyomozónak feltűnt valami, és firtatni kezdte az ügyet a lakónál:
- De uram, mintha azt mondta volna a telefonba, hogy lelőtte őket!
- De biztos úr, maguk meg mintha azt mondtak volna a telefonba, hogy pillanatnyilag egyetlen szabad járőrkocsijuk sincs!

Buszmegállóból a bolondok házába

Miután megállt iszogatni egy zugkocsmában, egy zimbabwei buszsofőr azt vette észre, hogy utasai - 20 elmebeteg, akit Harare városából Bulawayo-ba szállított - megszöktek. Mivel nem szeretett volna balhét magának, a sofőr egy közeli buszmegállóhoz hajtott, és az ott várakozóknak felajánlott egy ingyenes utat. Ezután az utasokat beszállította az elmegyógyintézetbe, a személyzetnek azt mondta, hogy a páciensek nagyon izgatottak és mindenféle kényszerképzeteik vannak. A trükköt csak 3 nap múlva vették észre...

Kecskétlenítés a vasúti átjáróban

Itthon történt, egy vasúti kereszteződésben. Leengedték a sorompót. Megállt egy motoros, mögötte egy lovas kocsi, mögötte egy autó. A motoros berregése és kipufogója úgy felidegesítette a lovat, hogy beleharapott a motoros vállába. Erre a fickó a nála lévő tartalék bukósisakkal fejbe vágta a lovat. A ló rükvercbe kapcsolt és nekitolatott a mögötte álló autónak. Persze az autós kiugrott, a kocsis is leszállt és egymást anyázták keményen. Közbeszólt egy arra járó ember, aki rövid kötélen egy kecskét vezetett. Most már négyen veszekedtek. Hogy a kecske ne zavarja a hadonászásban a gazdáját, a jóember odakötötte a sorompóhoz. Észre sem vették, hogy a vonat közben elment, a sorompót felemelték. Kis idő múlva a gazda keresni kezdte a kecskéjét, ami akkor már csendesen, "lélegzetvisszafojtva" lógott a sorompó tetejéről...


A butaság nem akadály

2001 California) - Egy férfi autójával túl közel parkolt egy Fresno közeli víztározóhoz, aminek folytán a jármű elkezdett belecsúszni a vízbe. A fiatalember azonnal reagált, és az autó elé vetette magát, próbálva visszatartani becses értéktárgyát az elmerüléstől. Azonban a nagyobb tömeg győzedelmeskedett, így az autó végül a vízben kötött ki, maga alá szorítva tulajdonosát, aki ott fulladt meg.

(2001 július 26, Nevada) - Két embert találtak holtan a Tahoe tóban. A számtalan zúzódás és ütésnyom miatt feltételezték, hogy gyilkosság történt. Azonban a nyomozás fényt derített rá, hogy a férfiak nem gyilkosság, hanem saját antiszociális hajlamaiknak váltak áldozatává: az éj leple alatt elkötöttek egy jet ski-t a közeli kikötőből, ám a rossz látási viszonyok miatt nagy sebességgel belerohantak a dokkokba. Egyiküknek eltörött a nyaka és azonnal meghalt, míg a másik még a partra tudott evickélni, mielőtt belehalt volna sérüléseibe.

(2000 november 29, Kanada) - Otthonában találtak rá arra a rendőrtisztre, akinek, mint azt a vizsgálat kiderítette, heroin túladagolás okozta halálát. Érdekesség, hogy a férfi rendszeresen tartott előadásokat fiatal ügyvédek számára a drogfüggőség veszélyeiről, valamint a rendőrautója hátán is ez a felirat díszelgett: "Say no to drugs!" - Mondj nemet a drogokra!

Sör és kalács

A Cambridge Egyetemen történt az alábbi eset:
A vizsgán egyszer csak felpattant egy ifjú hallgató és arra kérte a vizsgáztatót, hogy hozzon neki sört és kalácsot. Ekkor a következő párbeszéd hangzott el:
Vizsgáztató: Tessék? Mit mondott?
Hallgató: Uram, arra kértem, hogy hozzon nekem kalácsot és sört.
Vizsgáztató: Sajnálom, de nem hozok.
Hallgató: Uram, engem ez nagyon felháborít. Kérem és elvárom, hogy hozzon nekem kalácsot és sört!
Ezen a ponton aztán a hallgató elővett egy másolatot a Cambridge-i Egyetem törvénykönyvének egy 400 éves törvénycikkelyéről. A törvény latinul íródott, és mivel még nem helyezték hatályon kívül, ezért érvényes is volt, és kimondta (durva fordításban):
"A vizsgázó urak kérhetnek és megkövetelhetnek sört és kalácsot a vizsga ideje alatt."
A vizsgabizottság úgy ítélte, hogy egy kóla és egy hamburger elfogadható a sör és kalács modern megfelelőjének, így a hallgató önfeledten szürcsölhetett a vizsgatételek kidolgozása közben.
Azonban a szemfüles hallgató nem örülhetett sokáig sikerének: három hét múlva, a következő vizsgáján 5 font büntetést kellett fizetnie, mert nem hordott kardot a vizsga ideje alatt...

Emlékezetes koncert

Uruguayban történt, hogy a Maya Szimfonikus Zenekar basszusharsonása, Paolo Esperanzának kitalálta, hogy emlékezetes módon járul hozzá egy szabadtéri koncert sikeréhez.

Az előadás csúcspontjaként meggyújtott egy nagy fény- és robbanóerejű petárdát, bedobta a basszusharsona tölcsérébe, majd a tölcsért betömte egy alumínium hangfogóval.
A kórházban tért magához, ahol csalódottan ecsetelte az érdeklődő újságíróknak, hogy másra számított. Eredeti terve szerint egy sziporkázó fénycsóva ívelt volna a zenekar felett, méltó látvánnyal kísérve a koncertet. Ehelyett azonban a robbanás kilőtte a hangfogót, ami végigsöpört az ülő muzsikusok sorai között, egyenesen gyomorszájon találta a karmestert, aki a közönség első soraiba zuhant. A detonáció energiájának jóval kisebb, ámde koncentráltabb része a másik irányba, a fúvókán keresztül Paolo Esperanza arcába csapott, leégetve ajkait és orrának egy részét, sőt a robbanás erejétől szétnyílt hangszer egy letört darabja leterítette a harmadik klarinétost is.
Esperanza végül mégis elmondhatta magáról: a koncert mindenki számára emlékezetes maradt.

A végzetes csizma

Texasban kering egy történet egy cowboyról és a csizmájáról. A fickó, úgy száz évvel ezelőtt lelőtt egy csörgőkígyót. Mivel a hüllő nem döglött meg teljesen, ráugrott és eltaposta. Néhány nappal később a férfi rosszul lett és elhunyt.

Mikor a cowboy fia felnőtt, mamája átadta a csizmát a fiúnak, hogy vegye fel, de jól becsülje meg, mert ebben halt meg az apja. A fiú felvette, és néhány nap múlva ő is követte az öreget az örök vadászmezőkre.

Az ifjú cowboyt egy özvegy gyászolta, akinek már gömbölyödött a hasa. Nehezen hihető, de mikor elég nagy lett, ő is megkapta a csizmát. Meg is mondták neki: ez a lábbeli az utolsó emlék apjától és nagyapjától, akik mindketten e csizmában dobták fel a talpukat. Ez a fiú is felvette a csizmát, hordta egy-két napig, majd ő is eltávozott az élők sorából.

Mikor a halottkém lehúzta a lábáról az ősi családi öltözéket, észrevette hogy egy méregfog szorult a talp és a sarok közé. A fogban elegendő méreg lett volna még több generáció elpusztítására is, ám a cowboy családja ekkorra már kihalt.

 

Az öngyilkos

Jacques LeFevrier Franciaországban biztosra akart menni, mikor úgy határozott, hogy öngyilkos lesz. Felmászott egy meredek sziklára a tengerparton, és egy kötélhurkot tett a nyakára, amelynek másik végét egy öreg fához rögzítette. Felhajtott egy pohár mérget, majd benzinnel lelocsolta és meggyújtotta ruháját. Ugrás előtt előhúzta zsebéből a pisztolyát is, nekirugaszkodott és ellökte magát. Repülés közben lőtt, de a golyó célt tévesztett, és a kötelet találta el, ami elszakadt. Így szabadon belepottyanhatott a tengerbe. A hullámok eloltották ruháján a tüzet, a mérget pedig kiöklendezte. Reggel egy halász talált a didergő öngyilkos jelöltre, aki beszállította a kórházba.
LeFevrier törekvései azonban nem maradtak eredménytelenek. Hypothermia, azaz végzetes kihűlés következtében halt meg.

 

Linóleumragasztás

Annapolis, USA - PVC-ragasztó fogságában találtak rá otthonában egy asszonyra a riasztott mentők és tűzoltók.

John M. Scholz, a városi tűzoltóság szóvivője elmondta, hogy az asszony linóleumot akart fektetni házában, ezért bekente ragasztóval a padlót, ám megbotlott, elvesztette az egyensúlyát, és elterült a kencében. A nőnek sikerült feltépnie magát a padlóról, ami fölötti megkönnyebbülésében leült a díványra. Innen azonban már nem volt menekvés. A kiérkező segítség a díványra ragadva talált rá hiányos ruházatban, kezében az odakötött mobiltelefon, ráadásul keresztbe rakott lábai is végzetesen egymáshoz tapadtak. Öt mentősnek egy órájába tellett, amíg oldószerrel kiszabadították az asszonyt szorult helyzetéből.

A hölgy maradandó sérülést nem szenvedett, és a kórházi kezelést is visszautasította.


Betörés ködben

Egy csúnya, ködös, novemberi éjszaka két rosszfiú felkerekedett, hogy kifosszák az egyik kis környékbeli üzletet.
Simán be is jutottak a helyiségbe, se riasztó, se kamera, ezért úgy döntöttek, hogy visznek mindent, ami mozdítható. Egy bibi volt csupán: csak egy sporttáskát vittek magukkal. Telefonáltak hát az egyik taxis ismerősüknek, aki már egy előző betöréskor is segítette őket. A taxis most is benne volt a dologban, azonnal indult a helyszínre segíteni. A betörők közben összepakoltak, és amikor a ködben meglátták a kocsi féklámpáját kirohantak, feltéptek a hátsó ajtót és beszórták az első adag lopott holmit.
Nehéz eldönteni, ki lepődhetett meg jobban: a kocsiban ülő kerületi zsaruk, akiket egy közelben lakó értesített, mert fényt látott a boltban, vagy a rosszfiúk, akik későn vettek észre, hogy a kocsi márkája és színe ugyan stimmelt, de az oldalán Taxi felirat helyett rendőrségi logo szerepelt.

Az akasztott ember bosszúja

Ismerősöm házában lakott egy házaspár, akik egyfolytában veszekedtek. Szünet nélkül marták egymást. A férjnek már az is megfordult a fejében, hogy elteszi láb alól az asszonyt, vagy legalábbis úgy ráijeszt, hogy belebetegedjen. Ördögi ötlete támadt...

A nappaliban felszerelt a plafonra egy kampót, rákötött egy kötelet, majd ügyesen kipárnázott egy ruhafogast, amit berakott a zakója nyakába. Mindez arra kellett, hogy eljátszhassa, hogy felkötötte magát. Mikor elkészült, ráakasztotta a kötelet a fogasra, ráállt egy sámlira és felvette a zakót.

Így várta, hogy jöjjön az asszony. Amikor hallotta, hogy fordul a kulcs a zárban, gyorsan kirúgta maga alól a sámlit és ott lógott a nappali közepén. A felesége belépett, a látványtól felsikoltott, majd egyből elájult. Hallván ezeket a zajokat, a szomszéd öregasszony áttipegett megnézni, mi a baj. Látta az akasztott embert, valamint az élettelenül heverő feleséget. Majd gondolt egyet, és nekiállt kipakolni a fiókokat.

A férj meg csak lógott ott és persze mindent látott. Fortyogott magában, hogy micsoda szemétség és hogy ő most mit tegyen. Minden erejét összeszedve meglendítette a lábát és fenékbe rúgta a szekrényben matató szomszédasszonyt, aki erre összeesett és belehalt az ijedtségbe. Az ügy bíróságra került, azzal vádolták a férfit, hogy megölte a szomszédját. Az ügyvédnek sikerült őt felmentetnie.


Mozgó koporsók

1807-ben egy helybéli ültetvényes, Thomas Chase családi sírboltot vásárolt a Barbados délnyugati részén lévő Krisztus Egyháza temetőben.

Még ugyanebben az évebne egy nőrokona, majd egy ével később csecsemőkorú lánya, további 4 év múlva másik lánya került a kriptába. Ebben az évben Chase is meghalt. Amikor a sírt felnyitották, hogy a földi maradványait behelyezzék, a kis Mary Ann koporsóját a fal mellett felfordulva találták és a többi koporsó is össze-vissza állt.

Amikor 1816-ban újabb csecsemőhalál történt a családban, megint pokoli rendetlenséget találtak a kriptában, bár a padlót borító homok érintetlen volt. A koporsókat helyre tették, de amikor 7 hét múlva újabb temetésre került sor, a jelenet megismétlődött.

1819-ben, a következő temetésen már egész tömeg gyűlt össze. Ezúttal a helyi kormányzó is szemtanúja volt a sírboltban uralkodó káosznak. A kormányzó megvizsgálta a síremléket, majd felügyelete mellett tettek rendet, a földre újabb homokréteget szórtak, az ajtót pedig lepecsételték.

1820 április 18-án, miután hangokat véltek hallani a kriptából, a kormányzó maga ment ki megvizsgálni a helyzetet. A pecsétek sértetlenek voltak, azonban a felnyitás után a koporsókat ismét összedobálva találták.

A családon olyan rémület lett úrrá, hogy halottaikat máshova temették, a sírbolt azóta is üres.

Az eset nem egyedi, több helyen történt ilyesmi. A tudósok próbálták a jelenséget sírrablással, földmozgásokkal, árvizekkel, magyarázni, de a legtöbb esetben a hangok és a koporsók vándorlása csak akkor szűnt meg, ha azokat máshova temették.


Ármány a Kremlben

Miért fedi homály Sztálin utolsó napjait? Egyáltalán volt ember a Szovjetunióban, akinek nem állt érdekében a tízmilliók pusztulásáért felelős diktátor halála?

A hivatalos verzió szerint agytrombózis volt a rettegett államférfi halálának oka, de a történetben és a körülményekben sok ellentmondás található.

Sztálin uralkodása idején több mint harminc millió embert lőttek agyon, akasztottak fel, éheztettek, vertek halálra, de közismerten örömét lelte leghűségesebb híveinek kínoztatásában és kivégzésében is, és magánéletében is zsarnok volt. 1953-ban, mikor Sztálin már 73 éves volt, üldözési mániája és kiszámíthatatlan kitörései egyre súlyosabb formát öltöttek. A diktátor minden lépését árgus szemekkel figyelte azonban a hozzá legközelebb álló négy politikus: Berija, a titkosszolgálat vezetője, Bulganyin honvédelmi miniszter, Malenkov miniszterelnök-helyettes és Hruscsov, Moszkva pártbizottságának első embere. Volt okuk a félelemre és elővigyázatosságra, hiszen korábban nem egy, hozzájuk hasonlóan magas beosztásban levő kommunista vezető tűnt el vagy halt meg váratlanul. Sztálin, nem sokkal halála előtt összeesküvést gyanítva börtönbe küldette orvosát, elküldte magántitkárát, és kivégeztette testőrségének vezetőjét.

Hruscsov elbeszélése szerint Sztálin március elsején meghívta négy munkatársát Moszkvától 70 kilométerre levő kuncevói dácsájába, egy kis poharazgatásra. Március harmadikán hajnalban a testőrök rémülten jelentették, hogy uruk már 24 órája nem mutatkozott. A négy politikus feldúlva a helyszínre rohant és orvost hívott, a következő hosszú órákban Sztálin időnként még magához tért, de március 4-én végül meghalt. A rádió két nappal később adott hírt a haláláról, és innen kezdve a dátumok és a helyszínek sem egyeznek mindenhol. Március 9-én került sor a XX. század legmonumentálisabb temetési szertartására, a szovjet állam megalapítóját a Lenin-mauzóleumban helyezték örök nyugalomra.

Sztálin halálának körülményei máig sem tisztázottak, évekkel később Hruscsov már azt állította: ő és társai nem is látták Sztálint, és orvost sem hívtak hozzá, mikor rosszullétének hírére a dácsájába siettek, de ismert olyan verzió is, hogy Sztálint moszkvai lakásán érte a szélütés. Az igazság talán sosem fog kiderülni, de egy biztos: Hruscsov 1956-ban bejelentette, hogy egyszer s mindenkorra vége annak a korszaknak, amikor az állami terrorizmus a belpolitika formálásának bevett eszköze volt.


folyt...
 
 
 
 
 
 
 


Azonnali üzenet küldése az oldal szerkesztőjének


e-mail címed:


üzeneted:


Hírlevél felíratkozás

Keresztnév: E-mail:www.bagheera.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!