bagheera - ma vie, suite - az életem...Kedvenc állatképek
BAGHEERA
Családi képek 2009-2010
Franciaország - Mont Blanc 2005
In memoriam
Novellák
Videók - L'amour
Videók II.
Benkő Péter videók
Szerelmes képek idézetekkel
Búcsúzás képei idézettel
Black panther képek
Szerelmes versek
Ezoterikus mesék, szép történetek
Ezoterikus mesék, szép történetek II. rész
Hihetetlen, de igaz
Hihetetlen, de igaz II. rész
Hihetetlen, de igaz III. rész
Fórum
Galéria                                                                     Karácsonyi történet 

A történetem a 80-as évek végére nyúlik vissza. Akkoriban a nehezen összespórolt pénzemből nyitottam egy kis trafikot az 54. és a 86. utca sarkán.

Volt ebben az üzletben minden, ami az utca emberét megállásra és betérésre csábítja. A bejárattal szemben – az utcáról is jól látható helyre – a polcokra mindenből kitettem egy-két árut. Dohányárut, csokoládét, cukorkát, rágógumit, mókás ajándékfigurákat, színes képregényeket. A trafik kicsi volt, ezért jól meg kellett terveznem, hogy mit hova teszek. A pult mellett kétoldalt csak annyi hely volt, hogy egyik oldalán egy újságtartót, a másik oldalon pedig egy cigarettatartót tudtam elhelyezni. A kis trafik nem hozott annyit, hogy meggazdagodjak belőle, de azért a napi szükségleteimen felül egy kis pénzt is félre tudtam tenni, öreg napjaimra gondolva.

Augusztus közepét írtuk, a hőség még mindig elviselhetetlen volt. Ember és állat szenvedett. Csak azok bírták, akik megengedhettek maguknak légkondicionáló berendezést. Délután 3 órakor már azon gondolkodtam, hogy bezárom a boltot, hisz órák óta egy lélek nem tévedt be hozzám. Egyszer csak nyílt az ajtó és egy 18 év körüli néger srác lépett be rajta.

Nem fogadtam a köszönését csak ránéztem, de nem tudtam eldönteni, hogy vásárolni jött vagy egy kicsit hűsölni. Kb. fél perc telt el, de egyikünk sem szólt semmit. ezalatt a fél perc alatt végigmértem tetőtől talpig. Divatos farmerkabát volt rajta, ugyanolyan nadrág és egy drága edzőcipő. Erősen izzadt, mert a farmerkabát alatt lévő fehér pólója csupa víz volt. Kicsit elcsodálkoztam, hogy ebben a melegben minek van rajta kabát. Mintha olvasott volna a gondolataimban, kissé zavartan megszólalt:

Ahhoz, hogy elérjem, fel kellett állnom a pult alatt lévő kis székre.

A srác egy újságot próbált becsúsztatni a farmerkabátja alá. Tekintetünk találkozott. Én leugrottam a székről, ő pedig egy pillanat alatt kiugrott az ajtón és futásnak eredt. Be sem zártam a boltot, rohantam utána, közben ordítva szitkozódtam. – Elkaplak te büdös nigger! Ő gyorsabbnak bizonyult, mert a sarokhoz érve feladtam. Lihegve néztem, ahogy eltűnik a tömegben. Már éppen indultam volna vissza, amikor megpillantottam a járdán egy tárcát. Felvettem és kinyitottam. 5 dollár, némi aprópénz, jogosítvány és két fénykép volt benne. Most megvagy – mondtam félig hangosan, amikor a jogosítványon lévő fényképről felismertem a srácot. Kezembe vettem a másik két fényképet. Az egyik képen egy négy év körüli kis srác ül az anyja karján, a másikon pedig fülig érő mosollyal a kezében tart egy – valószínűleg iskolai versenyen nyert – serleget. Ahogy a fényképeket néztem, már nem haragudtam a srácra. Visszaballagtam a trafikba és a tárcát betettem a fiókba.

Már teljesen elfeledkeztem róla, amikor is karácsony előtt egy kis rendet raktam az üzletben, s rábukkantam. Gondoltam – holnap karácsony, nincs senkim, akinek vehetnék valami ajándékot, miért ne tehetnék én is jót valakivel. Megnéztem a jogosítványon lévő címet – két utcasaroknyira volt a trafikomtól – s elhatároztam, hogy visszaviszem a srácnak. Könnyen odataláltam. Beléptem a kapun és meglepődtem.

A kívülről tiszta és festett falak után belül egy ütött-kopott, dohos lépcsőházban találtam magam. A négyemeletes házban a lakások előtti bejárat körfolyosóval volt összekötve. Minden emeleten kb. 20 lakás volt. A postaládán megkerestem a nevet és elindultam a harmadik emeletre. Becsengettem. Vártam egy kicsit és újra csengettem. Már éppen indultam volna vissza, amikor bentről csoszogást hallottam. Kiszólt egy női hang.

Nem is várta meg a válaszomat, hallottam, hogy a kulcsával próbálja nyitni az ajtót. Amikor kitárult az ajtó egy kb. 80 éves néni állt előttem.

Még meg sem szólaltam, amikor tétován a kezem felé nyúlt és azt mondta:

Nem tudom mi történt velem, de nem tiltakoztam, hogy én nem vagyok az unokája. Nem akartam elvenni az örömét. Beléptem és csendben becsuktam magam mögött az ajtót. A lakás kicsi volt, de tiszta. Az előszobában nem volt egyéb, mint egy fogas, alatta pedig egy esernyőtartó, benne egy régi, poros fekete esernyő. A néni az előszobából becsoszogott a lakás egyetlen szobájába.

A szoba berendezése egyszerű volt. A bútorok valószínűleg a nénivel együtt öregedtek meg. Volt egy kétajtós szekrény, egyik fele tükrös, de több volt rajta a foncsor, mint a tükör. A szoba egyik sarkában állt egy pici polc, rajta rádió. Mellette közvetlenül egy régi heverő, pléddel letakarva. A szoba közepén egy kerek asztal horgolt terítővel, rajta egy porcelán váza üresen tátogott. Az asztal mellett két fotel helyezkedett el, az egyiken látszott, hogy sokat ültek benne. A falon egyetlen vastag aranykeretes festmény volt, Krisztust ábrázolta az olajfák hegyén. Vajon látta-e valaha a néni ezt a festményt? – kérdeztem magamtól. Nem tudtam ezen eltöprengeni, mert a néni hangja félbeszakított.

Közben felállt a fotelból és odalépett a szekrényhez. Kis ideig matatott, majd visszafordult és a kezében két poharat és egy üveg bort tartott.

Leült mellém és határozott mozdulattal az asztalra tette az üveget és a poharakat.

Félig töltöttem a poharakat és eszembe jutott, hogy idefelé jövet megvásároltam magamnak estére. Táskámból elővettem a grillcsirkét, sajtot, csemegeuborkát és a két szelet tortát. Igazi lakomát csaptunk. Én közben elmeséltem, hogy jól megy a sorom, üzletet nyitottam, sokat dolgozom és hamarosan megnősülök. A néni boldogan mosolygott és minden szavam után bólogatott.

Szerepet játszottunk mindketten. Tudtam, hogy öreg és vak, de annyira nem volt szenilis, hogy ne tudta volna azt, hogy nem én vagyok az unokája. El akarta hinni és ettől boldog volt. A bor hatására el kellett mennem egy bizonyos helyre, és engedélyt kértem a nénitől, hogy kimehessek a mosdóba. És ekkor olyasmi történt, amire még ma sem tudok magyarázatot adni. Amikor végeztem és kezet mostam, a mosdó melletti polcon megpillantottam, hogy 6-7 db különböző márkájú fényképezőgép sorakozott originál dobozokban. Bizonyára az unokája lopta őket és itt dugta el. Egy darabig nézegettem őket, aztán egyet levettem. Ezt pedig most elviszem – gondoltam.

Mire visszamentem a szobába, a néni már aludt a fotelban. Vak szemei csukva voltak, arcán boldog mosollyal álmodott. Felvettem a kabátomat és a fényképezőgéppel a kezemben halkan becsuktam az ajtót.

Hónapokig nem vitt rá a lelkiismeret, hogy használjam a gépet. Elhatároztam, hogy visszaviszem.

A nénit már nem találtam, valószínű meghalt. Egy kisgyermekes család lakott a lakásban. Visszafordultam és hazamentem.

Azóta eltelt 10 év, a fényképezőgép még megvan, nagyon sok képet készítettem vele. A srác iratai a fiókomban porosodnak. Nem akartam kidobni. Őt magát soha többet nem láttam.

Ilyenkor decemberben mindig eszembe jut a néni, hogy velem töltötte utolsó, s talán legboldogabb karácsonyát.

Belováry Ildikó Judit   2003

                                              Sátáni pályázat


Egy ébenfekete Mercedes lassan közeledett úti célja végéhez. A kiszemelt ház előtti utolsó métereket már eloltott lámpákkal tette meg. A vezető felőli ajtó lassan kinyílt, s egy feltűnően elegáns nő szállt ki belőle. Fázósan összehúzta magán a kabátot, a hátsó ülésről óvatosan kivett egy sporttáskát, majd halkan becsukta az ajtót.

Az utca kihalt volt, egy-két lámpa versenyzett a holdfénnyel. Órájára pillantott. 2 óra 10 perc. – Az utolsó fuvar - mosolygott magában – és jön a megérdemelt siker. Keményen dolgozott az ügyön immár fél éve, amióta a verseny elkezdődött. Napi 150-200 információs telefon csupa ismeretlen és javarészt tehetséges emberekkel. Sok „igen” választ kapott, de sajnos nem tudott minden címre eljutni időben. Éjszakánként 2-3 fuvarnál többet nem tudott megcsinálni.

Felnézett a 10-es számú ház erkélyére. Az ajtó ugyanúgy félig nyitva volt, mint előző éjjel, amikor ellenőrizte. 2-3 lépés után már ott állt alatta. Kicsit nyújtóznia kellett, hogy a rácsot elérje. Hirtelen apró neszt hallott a bokor felől, s ijedtében majdnem elejtette a sporttáskát. – Átkozott dög! – sziszegte a macska felé. Kabátja zsebéből kivette a kesztyűt és felhúzta a jobb kezére. Óvatosan széthúzta a táskán lévő zipzárat, majd belenyúlt. A vipera most is olyan élénk volt, mint minden alkalommal. Magasan a feje fölé emelte, s csak akkor engedte el, amikor az már félig átcsúszott a rácson. Nekidőlt a ház falának és várt.

Talán 5-6 perc telhetett el, amikor meghallotta a már jól ismert neszt. Felpillantott, s meglátta a viperát, szájában a papírral. – Lám, az idomítás csodája!

Kezét felemelte, s megvárta amíg a hüllő átcsúszik a tenyerén. Kivette szájából a papírt, gyorsan rápillantott és torz vigyor ült ki az arcára. – Ez az! Gyere drágaságom! Jó munkát végeztünk!

A viperát visszatette a táskába és gyors léptekkel a kocsihoz sietett. Körülnézett. Az utcán két macskán kívül senkit nem látott. Beszállt a kocsiba, a táskát csak úgy hátradobta az ülésre és elhajtott.

Hajnalodott, amikor a tejszállító autó sofőrje rakodás közben megpillantott egy elegáns nőt sporttáskával a kezében, amint bezárta a Mercedes ajtaját. Szemeivel követte mindaddig, amíg belépett a ház kapuján , s becsukta maga mögött az ajtót.

A sofőr bajusza alatt dörmögött: - Én most kezdek egy nehéz napot, ő most fejezett be egy valószínűleg kellemes éjszakát!

A nő lerúgta lábáról a tűsarkú cipőt, majd a táskát hanyagul a sarokba hajította.

A vipera felszisszent és várt.

A nő leült az íróasztalához és maga elé tette a megszerzett papírt. Gyorsan végigolvasta és mosolygott!

A papír alján lévő nevet kitörölte és a sajátját kanyarította alá.

A vipera várt.

A nő megcímezte a borítékot, beletette a papírt s leragasztotta. Délután – ezt az utolsót – személyesen viszi be a szerkesztőségbe. 120-ból 80 db nem is olyan rossz teljesítmény – nyugtázta.

A vipera várta a jutalmát.

A nő gyorsan ledobálta ruháit és belépett a fürdőszobába. Beállt a zuhany alá és erős sugárban engedte magára a forró vizet. Az elégedettségtől hangosan röhögni kezdett.

A röhögéstől majdnem megfulladt, s nem vette észre, hogy már a jéghideg víz bombázza a testét.

Azt sem vette észre, hogy a vipera bent van a kádban a háta mögött.

Jött, hogy a jutalmát elvegye…

A korán kelő szomszédok csak annyit hallottak, hogy a nő már két órája zuhanyozik.

Belováry Ildikó Judit

                                                                             Friss hírek


Szalontai Béla egy hideg téli reggelen nyugtalanul ébredt. Fájt a feje és émelygett a gyomra. – Túl sokáig maradtam el tegnap este a haverokkal – gondolta.

- Persze, kell néha egy kis elgörbülés a mindennapok taposómalmában – nyugtatta lelkiismeretét.

Ránézett feleségére, aki még aludt. Észrevette hajában az ősz szálakat, s szeménél az apró ráncokat. Eddig fel sem tűnt neki.

Kiment a konyhába és rágyújtott. Mélyen leszívta a füstöt, majd lassan kieresztette. A második slukk után köhögni kezdett, s egy láthatatlan marok összeszorította a gyomrát. Remegő kézzel elnyomta a cigarettát és gyorsan felöltözött. Már egy hónapja megfogadta, hogy leszokik a dohányzásról. Amikor aztán az elmúlt év végén főnöke közölte vele, hogy létszámcsökkentés miatt január 15-től megszűnik a munkaköre, ismét rágyújtott. Húsz évig dolgozott egy helyen, s egyik napról a másikra utcára került.

A tegnapi újságban olvasott egy hirdetést. „Szállítási vállalat gyakorlott gépkocsivezetőt keres”. Meg kell próbálni, hisz itt a két gyerek, a folyton emelkedő árak… - gondolatait a kávéfőző hangja szakította félbe.

Töltött magának, ízlelgette, kicsit forgatta a szájában, majd gyorsan lenyelte. Már régóta csak ez volt a reggelije.

  • Ha ma sikerül munkát kapnom, holnaptól új életet kezdek – határozta el.

Felvette kabátját és zsebébe csúsztatta a slusszkulcsot. Halkan bement a szobába, felesége még mindig aludt. Nézte egy darabig, majd lehajolt és óvatosan megcsókolta. Ebben a csókban benne volt, hogy „meglátod ma sikerülni fog”, hogy „ne haragudj a tegnap esti kimaradásért”, hogy „szeretlek”.

Fogta kézitáskáját és halkan becsukta maga mögött az ajtót. Az utcán körbejárta a kocsit, pillantása elidőzött a bal oldali tükrön. Nyugtázta, hogy megvan. Ez már a harmadik tükör egy év alatt, mert vagy ellopják, vagy letörik.

Beszállt a kocsiba, egy darabig babrált még a kulccsal, majd indított. Pár percig melegítette a motort, még felnézett az ablakukra és elindult.

Hirtelen az órájára pillantott, majd egy gyors mozdulattal bekapcsolta a rádiót. „A pontos idő 8 óra. Híreket mondunk. 1993. június 7-i hatállyal a Pénzügyminisztérium 1,9 %-kal leértékelte a forintot a konvertibilis valutákhoz képest.”

- Még ez is! – kiáltott fel Szalontai Béla. Nem elég, hogy bevezették a súlyadót, a gépjárműadót, a benzin ára 77,-Ft, hogy az ember nem tudja kicserélni a 12 éves autóját, - már a pénzünk sem ér semmit! Ha így megy, holnaptól az is fizet, aki levegőt vesz. Persze a tisztábbért többet!

Mérgesen rádudált egy gyalogosra. A Szigethy Attila útról besorolt a jobb oldali sávba és befordult a Tihanyi Árpád útra.

A vasúti átjáró után már Szabadhegyen van, ahol az állást hirdették. Az Utinform jelentésére kissé feljebb erősítette a rádió hangját .

… „ Súlyos balesetről kaptunk jelentést. 8,05 perckor Szalontai Béla győri lakos figyelmetlenül vezette gépkocsiját, s a Győr-szabadhegyi vasúti átjáróban összeütközött a menetrendszerinti Sopronból Budapestre közlekedő gyorsvonattal. Szalontai Béla a helyszínen életét vesztette.”

A hallottaktól megdöbbent.

  • De hiszen ez én vagyok! - villant át az agyán.

Kocsija ekkor ért a vasúti átjáróhoz.

Belováry Ildikó Judit    Győr, 1993.

                               

 

bagheera

 

                                             Bizony az !

 

A nő egyedül ült a kocsma egyik asztalánál a sarokban, néha felnézett, ha valaki megnyitotta az ajtót.

Unalmasan kavargatta a kávéját, ami csak nyomokban hasonlított egy igazi feketéhez, de nem is figyelt rá. Ivott már rosszabbat is. Kicsinek érezte magát, fájdalmasan kicsinek. Bántotta az élet. Habár, talán nem is az. Az szép is lehetett volna. Csak az egy, „volna”, egy apró szócska zokogott a szó végén. Gondolkozott, levegye-e a nyakláncát és gyűrűjét, neki nem kell úgysem oda, ahová megy...


De azért van még sok idő. Percek, talán egy-két óra. Sok idő az! Hisz legalább van egy kis szabadidőm gondolkodni. Ezt meg azt elrontottam, ugye? Nem baj. Megbocsátani van még idő, tengernyi. Aztán, voltak még boldog pillanatok, azokat szerettem. Szépek voltak, gyönyörűek. És milyen boldog is voltam! Igen, ők a szerelmes emlékek, nekik köszönöm hogy voltak. Aztán voltak a szomorú, fájó dolgok. Ők a lelkemen mély sebet ütöttek. De hát az élet színes egy dolog, igaz már csak alig húsz méter van belőle hátra. Vicces, hosszúságban mérni az időt. De hát, még annyi minden van ebben a világban. Például a lenyugvó Nap! Neki is köszönöm, hogy volt, meg a Holdnak, hogy éjjel világított. Aztán lassan ennyi. Végül is nem volt rossz, de pár dolgot elrontottam. Ezt meg azt. Bár, talán a legfájóbb, hogy nem mehettem veled. Akkor döbbentem rá igazán, hogy mennyire szerettelek, mikor láttam magamat fájdalmasan sírni a tükörben. És nem tudtam felfogni, hogy ilyesmi velem is megtörténhet. Évekig hiába próbáltam feldolgozni, sírtam, hogy kiadjam a fájdalmat, talán így túlélem. Most már biztos, hogy nem sikerül.


Jött egy férfi az életében, különösebb volt, mint a többi. Arcvonásai szelídek, huncut mosoly, kék szemekkel. Belül is más volt. Aztán jött egy éjszaka, vele, máshogy. Vonzódott hozzá, mert olyan volt, mint a Férfi - belül. Nem mutathatta ki neki a vágyait, az érzéseit. Aztán jött sok éjjel és nappal, és a lányban megváltozott valami. Beleszeretett, immár halálosan. Akkor történt, hogy egy délután a férfi összeszedte pár holmiját és mindent maga mögött hagyva, elment. Összetört benne egy álom, és megértette, ez az ő büntetése, mivel olyan férfit szeretett, aki szabadságra vágyott.
Bízott benne, hogy csak hónapokat kell várnia és viszontlátja. Eltelt immár 34 év. Össze kellett szednie magát, hogy bevallja önmagának, hogy nem tud a férfi nélkül élni.

Van egy mondás, miszerint ha meghalsz, nem azon fogsz bánkódni, amiket megtettél, hanem azokon, amiket nem tettél meg, pedig megvolt rá a lehetőséged.


Félrehajtott fejjel ülök, és csak nézem, ahogy a Nap narancssárgára fest mindent. Gyönyörű a város ebben a fényben. Bárcsak látnád! ...

Talán jobb lenne aludni. Aludni és visszaálmodni magam a közeledbe. Jó lenne beleálmodni magam az öledbe. Érezni, ahogy átölelnek karjaid, érezni a biztonságot, hogy semmi rossz nem történhet, amíg ölelsz. Meleg van az öledben. Jó lenne örökké ott lakni. Ugye, megengednéd, ha volna még rá idő, ha lehetne?


A kocsmáros úgy nézett ki, mint egy szolgálaton kívüli Télapó. Ősz haj, bozontos fehér szemöldök és szakáll keretezte pirospozsgás arcát, melyből vakítóan kék szem ragyogott. A nő úgy érezte, elvész a szemében, annyi megértés sugárzott belőle és olyan jóindulat, amivel eddig még soha nem találkozott. Hirtelen a nőre nézett és megkérdezte:


- Adhatok valamit inni?
- Igen, szívesen innék valamit, nagyon megszomjaztam.
- Ritkán fordul meg erre ilyen szomorú kis hölgy, mint maga.
- Tudja, állást keresek, -
hazudta. Már lejártam a lábam, és őszintén mondom, kezdek nagyon kétségbe esni. Nem félek a munkától, de csupa olyan ajánlatot kaptam, ahol sok munkáért nagyon kevés pénzt adnának. Meg vagyok ugyan szorulva, de nem ennyire.
- A családja nem segít?
- Nincs családom. Nem vagyok egy vesztes típus, és azt vallom, hogy a fájdalomért is meg kell küzdeni.
A nő maga sem értette, miért mond ilyen személyes dolgokat egy vadidegen embernek, egyszerűen csak abba a kék szembe nézve úgy érezte, beszélgetnie kell vele, addig sem gondol másra.

- És milyen munkát keres pontosan? – kérdezte az öregúr.
- Nem tudom, fogalmam sincs, mihez kezdjek …
Elcsöndesedtek, mindketten a gondolataikba mélyedtek.
A nő úgy érezte, varázslatos világba csöppent. Ebben a kicsi kocsmában, ebben az öregúrban annyi emberség volt, amit már régen tapasztalt.
- Szóval munkát keres – törte meg a csendet az öregúr.
- Igen –
sóhajtotta és hirtelen megint nehéznek érezte a vállait. Jó volt pár pillanatra elfelejteni a gondjait.
- Tulajdonképpen, én éppen keresek valakit ide magam mellé. Öreg vagyok én már ahhoz, hogy az asztalok között szaladgáljak. Meg hát egy kedves hölgy látványa talán még a forgalmat is fellendítené… - somolygott az öreg a bajsza mögött.
- Ez komoly? –
kérdezte a nő és belement a játékba. – Tényleg felvenne engem? Sajnos nem értek a pincérkedéshez, sosem csináltam …
- Hát, senki sem születik tudással. Egyébként tudnia kell: ez a délutáni lézengés nem mindig ilyen. Van, amikor nem lehet megmozdulni a tömegtől. Főleg, amikor jön a banda.
- Banda? Vannak zenészei?
- Csak egy kis amatőr társulat, de én mondom, egyszer még nagyok lesznek. A vendégek főleg azért szeretik őket, mert mindent el tudnak játszani: legyen az régi vagy új dal.
- És énekesük is van?
– kérdezte a nő.
- Az egyikük szokott dalolászni, de higgye el nekem, néha nem kellene – kacsintott az öregúr. – Egészen máshogy értelmezi a ritmust és a dallamot, mint a normális emberek. De együtt nagyon jók.

Nevettek mindketten.


Öten érkeztek, ő elsőként lépett be a kocsma ajtaján, odalépett az ablaknál lévő szabad asztalhoz, csizmájával meglökte az egyik széket, olyan lazán, olyan rutinszerűen, ahogy a motorja kitámasztóját szokta. Ledobta bőrkabátját, leült és rágyújtott. Mélyen leszívta a füstöt, majd karikát eregetve kifújta.


A nő ránézett, a gyomrában érezte dobogni a szívét. Nem hitte, hogy ez tényleg megtörténik vele, és arra gondolt, hogy a szeme káprázik és, hogy a mennykő biztosan a következő pillanatban fog becsapni. Mintha valaki üvegszilánkot nyomott volna le a torkán, nyelni sem tudott. Rögtön elfelejtette, hogy egy órája még el akarta dobni magától az életet.

A férfi már nem egyedül ült az asztalnál, körül sem nézett, csak a kocsmáros felé intett, ő már tudta, 5 korsó sör rendel.


A nő csak akkor tért vissza a valóságba, amikor a kocsmáros felé kiáltott:

  • Kedves hölgyem, itt vannak a „művész urak”. Ha elvállalja a munkát, este már hallhatja is őket.

Mind az öten a nő asztala felé néztek. Rápillantottak, négyen visszafordultak, de az ötödik……….


A nő fel akart állni, de nem tudott. A férfi megelőzte, megállt az asztalánál, nem szólt semmit, nem is volt rá szükség, csak megfogta a kezét és felsegítette. Szinte öntudatlanul fonta karjait a dereka köré, szorosabban vonva magához. Nem akarta őt megijeszteni, ezért csak nagyon gyengéden érintette a száját. A szenvedély úgy vibrált körülöttük, mintha villámok gerjesztették volna. Szájával végigsimított a remegő ajkakon, halk sóhajt fakasztva a nőből. Két keze közé fogta az arcát, pillantásuk találkozott, amiben benne volt az egymás nélkül eltöltött 34 év és a kérdés, mit tettek, vagy mit tehettek volna ?…


Megállt az idő, mindenki őket nézte. A kocsmáros annyira csodálkozott, hogy elfelejtette a száját becsukni. 2 perc múlva kitört a tapsvihar, még a többi asztalnál lévő idegenek is őket ünnepelték.


Különös dolog ez az élet. Mikor már azt hiszed, elvesztettél valakit, felbukkan, és csak ekkor döbbensz rá, - a lehető legjobb pillanatban -, hogy ez nem így van!

Egy mondás szerint, onnan tudhatod, hogy fontos dolog történt az életedben, hogy utána már nem tudsz úgy élni, mint azelőtt. Pár pillanatra kívülről láthatod az addigi életed. Érzed, valami végérvényesen megváltozott. A mélységet és magasságot szinte egyszerre érzed. Aztán belenézel a szemébe és visszazuhansz a földi valóságba. Érzed a már zavarba ejtő, kíváncsi szemeket, de ma valahogy még ennek is örülsz. Mert ő itt áll előtted.

Még mindig érzed, azt, amit 34 éve. Az érzés ugyanaz, forró és belülről, a lehető legmélyebbről jön. Ez a férfi még mindig az, kit egykor szerettél.

Bizony az!

2007-07-17

 

 


 

 

 Azonnali üzenet küldése az oldal szerkesztőjének


e-mail címed:


üzeneted:


Hírlevél felíratkozás

Keresztnév: E-mail:www.bagheera.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!